Müsli Yemek Zayıflatır mı?
Müsli, günlük hayatta tüketmemiz gereken tahılların birleşmiş halidir. Buğday, çavdar, yulaf gibi tahıllardan oluşur. Yağ ve lif oranı bakımından oldukça uygundur ve hem tok tutar hem de zayıflamanıza yardımcı olur. Ama ne kadar tüketildiğine ve müsli dışında da yediğiniz besinlerde önemlidir. Sabah kahvaltı yerine ve acıkıldığında ara öğün olarak tüketilebilir.
Peki müsli kaç kalori?
Meyveli müsli; 1 kase 300-350 kalori,
Sade müsli; 1 kase 250-300 kalori değerindedir.
Müslinin içerisinde hangi vitamin ve minareler bulunuyor?
K Vitamini: Kanın pıhtılaşmasını sağlayan proteinleri üretir. Kemikleri güçlendirir ve korur. Özellikle menopoz dönemlerinde kemik sağlığı için önem taşır. Bazı kanser risklerini azaltma etkisi bulunmaktadır.
B1 Vitamini: Yiyeceklerin enerjiye dönüşmesini sağlar. Kas, sinir ve sindirim sistemini güçlendirir. Kan dolaşımını dengede tutma özelliği taşır.
B2 Vitamini: Hormonları düzenler, göz ve cilt sağlığına faydalıdır. Şekeri dengeler. Aminoasit ve yağın işlenmesini sağlar ve yaşlanmayı yavaşlatır.
B3 Vitamini: Alyuvar oluşumuna yardımcı olur. Kolestrolü düşürür. Kan şekerini düzenler. Vücut enerjisi için son derece önemlidir.
B6 Vitamini: Vücudun protein üretmesine katkıda bulunur. Kan şekerinin dengelenmesini sağlar ve proteinlerin parçalanmasına yardımcı olur.
Krom: Karbonhidratların enerjiye dönüşmesini sağlar. Metabolizmayı çalıştırır ve kan şekerini dengede tutar. Bununla birlikte kolesterolü düzenler.
Bakır: Cilt ve bağ dokusunun oluşumunda baş rol oynar. Yani vucut dokusunu yenilir. Deri ve cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Kemik yapısını ve vücut dokusunu sağlamlaştırma özelliği bulunmaktadır.
Magnezyum: Yiyeceklerin metabolize edilmesini sağlar ve sindirime yardımcı olur.
Selenyum: Hücre çoğalmasına yardım eder. Tırnak, karaciğer, kalp ve saç sağlığımız için çok önemlidir.
Çinko: Yaraların hızlı şekilde iyileşmesini sağlar. Büyümeye yardımcı olma özelliği bulunmaktadır.
Etiketler: müsli, diyet, diyette müsli, müsli nedir,
Etiketler: müsli, diyet, diyette müsli, müsli nedir,
Yorum Gönder